Cavitatie/cellulitis

Wat is Cavitatie?

Bij een Cavitatie behandeling worden er met een speciaal apparaat geluidsgolven het lichaam in gestuurd. Deze geluidsgolven zorgen ervoor dat de vetcellen in beweging komen. Dit proces wordt Cavitatie genoemd. De wanden van de vetcellen worden door de cavitatie afgebroken. Hierdoor komen vetcellen vrij, die daarna door het lichaam worden afgebroken, en vervolgens worden afgevoerd.

Omdat het lichaam niet hele grote hoeveelheden met vetcellen tegelijk kan afbreken, kan deze behandeling ook maar op kleine gedeelten van het lichaam tegelijk worden toegepast. Deze methode is dus erg geschikt voor de probleemzones. Mensen die last hebben van cellulitis, zullen veel baat hebben bij een Cavitatie behandeling. Om het resultaat helemaal naar wens te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende.
 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
 

Er wordt contactgel aangebracht op de huid, vervolgens worden er met de cavitatiekop cirkelende bewegingen gemaakt en ligt druk uitgeoefend op het te behandelende gebied. De behandeling is niet pijnlijk, er kunnen hooguit wat tintelingen ervaren worden. Na de behandeling kan alles weer direct gedaan worden er is geen herstel tijd nodig.

 

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Cavitiatie is geschikt voor mensen met cellulitis ook wel sinaasappelhuid genoemd. Daarom is deze behandeling het meest geschikt op de benen, armen en soms ook buik. U kunt iets slanker worden op het behandelde gebied maar het zorgt er vooral voor dat de huid strakker en gladder wordt. Deze behandeling is ook zeer geschikt in combinatie met cryolipolyse, het definitief verwijderen van vet.