Definitief ontharen

Definitief ontharen met de Diode Ice laser!

 

Definitief ontharen, ook wel permanent ontharen, kan zo goed als pijnloos en effectief met een laserbehandeling bij DermaSolutions. Wij gebruiken de Diode ice laser die geschikt is voor elk huid en haartype. Nooit meer scheren, epileren of waxen maar definitief je haar verwijderen met behulp van een laserbehandeling. Met laser ontharing ben je definitief van onwelkome haren af op je lichaam. Lichaamshaar permanent verwijderen en definitieve ontharing wordt niet voor niets steeds populairder.

Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent ( met uitzondering van hormonale schommelingen die eventueel kunnen zorgen voor nieuwe haartjes, deze kunnen dan opnieuw gelaserd worden. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Met waxen of epileren heb je vaak een langdurig effect, maar dit kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kun je last krijgen van ingegroeide haren en irritaties en het is niet permanent.

Verschil tussen laser ontharing en IPL

verschil laser en IPL ontharing

Laserontharing wordt vaak in een adem met IPL gebruikt. IPL is echter veel minder effectief dan de permanente laserbehandelingen. Bij IPL is de lichtbundel groter en oppervlakkiger waardoor de haarzakjes niet tot in de kern geraakt worden maar tijdelijk worden verlamt inplaats van vernietigt. IPL is in de basis goedkoper dan de permanente laserbehandelingen, maar je zult de IPL behandelingen moeten blijven herhalen. In de praktijk is de definitief ontharen prijs goedkoper dan de IPL behandeling. Omdat je er minder van nodig hebt. Laserontharing is dan ook de enige methode die officeel definitief of permanent genoemd mag worden omdat dit bij IPL niet het geval is.

Zowel bij vrouwen als bij mannen wordt ongewenste haargroei steeds vaker definitief verwijderd. Overbeharing is voorgoed verleden tijd als je kiest voor een definitieve laserontharing, maar je kunt het bijvoorbeeld ook voor je benen, bikinilijn, oksels of baard gebruiken. Je loopt er daarna altijd keurig verzorgd bij en hoeft zelf niet meer aan de slag met scheren, epileren of waxen.

Met permanente ontharing via onze professionele laser heb je geen last meer van ingegroeide haren en scheerirritaties. De diode ice laser is zeer huidvriendelijk. Het definitief ontharen met deze lasers geeft minimaal tot geen huidirritaties en ook geen ingegroeide haartjes. Het effect is blijvend en de behandelingen zijn zo goed als pijnloos (afhankelijk van welk gebied) en zeer effectief.


De diode ice laser is ook geschikt voor haar met minder pigment, zoals blond of rood haar, deze kun je dus ook definitief ontharen. Je hoeft dus niet perse donker haar te hebben voor permanente haarverwijdering, wat bij veel andere laserapparaten wel een eis is. Wel zijn donkere haren in de regel sneller weg dan lichte haartjes.

Afhankelijk van de plek van de haargroei is het mogelijk om binnen 5 tot 8 behandelingen permanente ontharing te realiseren. De ontharingslaser kan gebruikt worden op verschillende laser golflengtes en technologieën waardoor het voor ons mogelijk is om het hele jaar door patiënten te behandelen.

 Je haar definitief verwijderen zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te scheren, epileren of te waxen. Houd er rekening mee dat je de definitieve ontharing niet vlak voor een vakantie inplant. Tussen de behandelingen door is het namelijk niet verstandig om in de zon te zitten.

Ondanks dat de laser zeer huidvriendelijk is kan er pigmentatie of irritatie door de zon ontstaan. Houd hier dus rekening mee als je kiest voor definitieve ontharing. Uiteraard kun je wel door de zon wandelen, maar gebruik dan altijd een crème met SPF 30 of hoger.

De definitieve ontharing prijs verschilt per behandeling en gebied. Hoe groter het gebied waar het haar definitief verwijderd moet worden, hoe langer de behandeling duurt. Een oksel is immers makkelijker en van een kleiner oppervlak dan de onderbenen of gehele benen. Daarnaast is het afhankelijk van jouw huid- en haartype hoeveel behandelingen je nodig hebt. Sommige behandelingen zijn voor de ene persoon klaar na 5 herhalingen, voor anderen zullen er 10 behandelingen nodig zijn.

De prijs van permanente ontharing hangt hier dus volledig vanaf. Uiteraard adviseren wij je hier uitgebreid over. Laseren is de beste definitieve ontharingsmethode en zorgt ervoor dat je zelf geen materialen meer hoeft te kopen om te ontharen. De permanente ontharing prijs kan dus uiteindelijk goedkoper worden voor je. Je bespaart dus op scheermesjes en andere zaken. Het is wellicht in de basis duurder dan scheren of waxen, maar het resultaat is langduriger en permanent.

 

Laserontharing is geschikt voor mannen en vrouwen die van ongewenst haar af willen. Vraag naar de mogelijkheden als jouw gewenste gebied er niet tussen staat. Prijzen van de verschillende gebieden vind je terug bij de prijslijst. Bij meerdere gebieden geldt er een combikorting! Neem contact op voor de combiprijs.

 

 

In sommige gevallen is het niet mogelijk om te behandelen of moet er rekening gehouden worden met de instellingen van de apparatuur

Contra indicaties

 • Keloïde littekens
 • Metalen in of vlak onder de huid kan niet behandeld worden.
 • Gebruik van antibiotica ( mag weer 3 maanden na de kuur)
 • Pacemaker of inwendige defibrilator
 • Oncologische aandoeningen nu of in het verleden ( in overleg)
 • Koorts of een infectie
 • Zwangerschap of borstvoeding ( dit kan pigmentvlekken veroorzaken. Het is verstandig om 6 maanden te wachten)
 • Chronische huidziekten ( kan niet op het gebied van de uitbraak)
 • Herpes infectie (als deze actief is)
 • Diabetes ( kan wel in overleg met arts)
 • Trombose
 • Vitiligo
 • Medicatie of supplementen die lichtgevoeligheid veroorzaakt ( bijvoorbeeld roaccutane of sintjanskruid)
 • Onder de 18 jaar ( alleen met toestemming van ouders)
 • Verse littekens ( mag weer vanaf 1 a 1,5 jaar)
 • Botox ( mag weer na 4 maanden)
 • Fillers ( mag weer na 1 jaar)
 • Permanente fillers
 • Epilepsie, mag wel maar moet van te voren aangegeven worden
 • Donkere huid , kan wel maar van te voren even aangeven om eerst een proefbehandeling te plannen.

 

Mocht je vragen hebben of er iets niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact op ik beantwoord je vragen graag.