DermaSolutions beschikt de pico laser die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van tatoeages.

Dat is de laser waarmee op dit moment de beste resultaten worden geboekt bij het verwijderen van tatoeages en permanente make-up.

De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid.

De laserenergie breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in een keer afbreken en zijn een aantal behandelingen nodig.

Veilig

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Een heel enkele keer verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast.

De behandeling zelf

Vóór ik de laser aanzet krijgt u, net als ik, een beschermende bril op om te voorkomen dat felle laserstraal de ogen beschadigd. Bij de diagnose heb ik ook de huid geanalyseerd op de plaats van de tattoo. Aan de hand daarvan stel ik de sterkte van de laser zo in dat de belasting van de huid minimaal is en het resultaat maximaal: wat lager als de huid op de plaats van de tatoeage erg gevoelig is en wat hoger als de huid daar tegen een stootje kan. Vervolgens begint de laserbehandeling die afhankelijk van de sterkte van de laser enkele tot 10 minuten kan duren.

Tijdens de behandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow, een dun vliesje dat na een paar minuten verdwijnt. Ook wordt de huid tijdens en direct na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. De huid wordt rood en gezwollen als na een insectensteek en zal een tijd een gloeiend gevoel geven.  Daarna is het verstandig om de huid te koelen.

De  dagen erna kunnen er korstjes/velletjes  of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust.

Na 4 tot 6 weken is de huid weer hersteld en kan de volgende behandeling plaatsvinden. Het aantal behandeling hangt af van de kleur en oppervlakte van de tatoeage. Bij een intake gesprek wordt doorgenomen hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn om uw tatoeage te verwijderen.

 

tattoo removal

 

Permanente make-up verwijdering

Ook permanente make-up is te verwijderen met de laser, het werkt bijna hetzelfde als een tatoeage verwijderen alleen is de huid wat delicater en bij permanente make-up is er een ander pigment gebruikt dan bij een tatoeage.

Er wordt dus op een iets andere manier verwijderd, vaak is het resultaat al snel zichtbaar en in veel gevallen is 2 a 3 keer laseren voldoende om de permanente make-up te verwijderen. Als het eenmaal goed genezen is kunt u eventueel weer nieuwe permanente make-up laten plaatsen.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om te laseren, bijvoorbeeld bij een eyeliner die te diep bij het oog is geplaatst, dit zou te gevaarlijk zijn voor uw ogen en dat risico nemen wij niet.

 

Neem gerust contact op voor een persoonlijk advies!

 

Kijk hier voor meer foto's op het Portfolio